Hem » om oss
Edula - Ät din trädgård
Edula - Ät din trädgård
Om oss

Edula består av Eva, Susanne och Helena (klicka på våra namn för att se hur vi ser ut). Tre tjejer, bonnatöser, som en dag bestämde sig för att starta ett företag ihop. Då startades Edula. Edula är en kooperativ ekonomisk förening med tre medlemmar, nämligen de enskilda företag som Eva, Susanne och Helena driver var för sig.

Edula betyder "ätlig" i feminin form på latin.

Susanne, Eva och Helena har varsitt småbruk med odlingar och djur. Allas hjärtan klappar varmt för odling på naturens villkor och djurhållning på djurens villkor. Helst odlas äldre sorter av ätliga växter. Spräckliga bönor, skånsk potatislök, lantvete Öland och lokala äppelsorter.

Susanne
Småbrukare med ekologisk odlingsfilosofi på 30 ha åker och naturbete strax utanför Hörby. Djuren utgörs av ett tjugotal får av äldre raser, 4 vallhundar (kelpie), sex jerseykor, två linderödssuggor med kultingar och ett gäng Åsbohöns. I växthuset odlas helst melon och längs åkerkanterna frodas lindar och hassel. För att läsa mer om Susannes gård Sven Nils i Mannarp, klicka HÄR. För att läsa mer om Susannes trädgårdskafé i Södra Rörum klicka HÄR

Eva
Mellan Hörby och Sjöbo ligger Evas ekologiska småbruk, Kumlans hus. Här på 35 hektar samsas medelhavsväxter som olivträd och citrusträd med svenska kulturarv som finullsfår och Mor Annas kokärt. Favoritväxten är bönor.

Helena
Om man fortsätter från Evas gård mot Kivik, kommer man efter en färd på vindlande grusvägar och genom granskogar med svartögda tjärnar till det småbrutna landskapet kring Lönshult. Stenmurar och bokskogar ramar in de 19 hektar mark där stutar, gutefår och shetlandsponnyer betar. I trädgårdsodlingen överväger sallat och vitlök. Läs mer om Helenas gård HÄR.Kurser i mathantverk!
Gå in på
Smakplats Skåne!

Coach!
Affärsutveckling, produktutveckling och annat på
Smakplats

five finger shoesmbt kisumu shoesvibrams five fingersVibram shoes saleVibram five fingers saleVibram five fingers shoespaul smith walletpaul smith bagsvibram five fingers ksombt kisumu